‘De mooiste verbinding is een verbinding die je niet nodig hebt, maar die er toch is.’

Regisseur Dio volgt voor de serie Liefde in Tijden van Verwarring Lucas De Man op vriendenweekend en kijkt mee bij live-onderzoek van De Man Is Lam. In de Stadsschouwburg in Utrecht reflecteren Rashif, Ahmet en Lucas samen met YMP en de jongens van Lost Project op de magie van mannen onder elkaar.

Verder: De Belgische psychiater Dirk De Wachter en recruitmentmanager Esther Crena Uiterwijk over vriendschap in tijden van eenzaamheid. Onze tijd speelt heel erg in op het individualisme, waarbij de mens wordt bekeken als individueel schepsel. Maar we hebben de ander nodig. Als dat in onze samenleving op de achtergrond dreigt te raken, moeten we vriendschap hoog op de agenda zetten. Maar vriendschap kun je niet organiseren, het is een geschenk. Evenals liefde. Wat is ware vriendschap? En zijn vriendschap en liefde inwisselbaar? Of maakt vriendschap vrij? Een queeste naar vriendschap om te koesteren met Kerst, het feest van verbondenheid.

Kijk hier de aflevering terug