Tv presentator en creator Lucas De Man, fotograaf en filmmaker Ahmet Polat en audiovisueel talent Rashif El Kaoui zijn gefascineerd door de positie van de man in onze samenleving. Vanuit hun mix van culturen, werelden en disciplines starten ze een persoonlijke zoektocht naar wat het vandaag de dag betekent om man te zijn. Het resultaat is een eigentijdse, prikkelende theatervoorstelling, film/fotografie serie en audioproject/radiodocumentaire.

Verhalen verzamelen

De drie makers bevinden zich alle drie in dezelfde totaal verschillende werelden van kunst, vechtsport, religie, sociale vernieuwing, media, Europa en vrouwen. Lucas is een Vlaming in Nederland, Ahmet Turks-Nederlands en Rashif Marrokaans-Vlaams. Ze zien zich geconfronteerd met uiteenlopende en tegenstrijdige verwachtingen rondom man-zijn.

Lucas, Ahmet en Rashif verdiepten zich enkele maanden in de wereld van de man. Ze gingen zowel op mannenemancipatie cursus als op ‘ontdek de oerman in jezelf’ workshop. Ze spraken wetenschappers op het gebied van religie, vaderschap, agressie, kwetsbaarheid, vrouwen, seks en intimiteit. Ze hielden bijeenkomsten met vrienden en onbekenden om de wereld en de mens te bespreken. Ze gingen op bezoek bij motorclubs en vadercentra en ze hebben zichzelf meermaals binnenstebuiten gekeerd.