Creator en presentator

Lucas De Man

Lucas De Man (1982, Roeselare) studeert in 2004 af in Germaanse Talen aan de KU Leuven en rondt zijn opleiding Regie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten af in 2008. Lucas is artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden, stadskunstenaar van Den Bosch (2013-2016), regisseur bij Het Zuidelijk Toneel en de presentator van het Avro Tros programma Kunstuur op NPO2. Onder Lucas’ artistieke leiding zijn er in 7 jaar tijd 35 projecten in 15 landen gerealiseerd. Meerdere werden bekroond of genomineerd. Zo werd Nieuwe Helden in 2015 genomineerd voor de Amsterdamse Kunstprijs en maakt De Man door Europa in 2016 deel uit van de selectie van het Theater Festival.

Fotograaf en filmmaker

Ahmet Polat

Ahmet Polat (Roosendaal, 1978) was Fotograaf des Vaderlands 2015-2016. Hij werkt zowel autonoom als in opdracht met opdrachtgevers van de NY Times, Vogue en Istanbul Modern tot het Rijksmuseum en FOAM. Hij won in 2004 de tweede prijs van de Zilveren Camera in de categorie documentaire, in 2006 kreeg hij de prestigieuze ICP Infinity Award. In 2013, werden twee van zijn projecten, Kemal’s Dream en Dark Moon, geselecteerd voor de long list van de Dutch Doc Award, Nederlands grootste fotografieprijs.

Audiovisueel talent

Rashif El Kaoui

Rashif El Kaoui (Diest, 1988) is medeoprichter van het VOF Nanda Yo, dat zich specialiseert in commerciële en artistieke audiovisuele producties. Hij doceert welsprekendheid aan de Academie voor Woord te Mortsel en geeft cursussen ‘pitching’ voor Syntra bedrijfsopleidingen. Als acteur toert hij in 2015-2016 met Reizen Jihad, een productie van SINcollectief/t,arsenaal/de Monty en is hij in de periode 2016-2017 te zien in Malcolm X en de Odyssee bij de KVS te Brussel.

Fondsenwerving en partnerships

Annemarije Chameleau

Productie Theater

Tim Verbeek

Perscoördinator en Contentmarketeer

Maartje Hagar Treep

Productie Beeld

Cynthia Fidder

Artistiek leider Het Zuidelijk Toneel

Piet Menu

Techniek

Emile van Gils

Artisitiek coördinator HZT en verkoop

Bregtje Radstake

Directeur Stage-Z

Emmelien Matthijsse

Zakelijk leiding Stage-Z

Arnold Vollebregt

Outreach

Rajae El Mouhandiz

Communicatie HZT

Charissa Wirken

Marketing Stage-Z

Joyce van Dongen

Zakelijk leiding Nieuwe Helden

Wouter Goedheer

Zakelijk leiding HZT

Eric Japenga

Website concept en realisatie

Thomas de Bruin