Voor Arabische mannen moet je oppassen in Keulen. Of was het voor Duitsers? De bussen opblazende, zijn vrouw onderdrukkende man-met-baard? Fuck dat. ‘DE moslimman’ bestaat natuurlijk helemaal niet. Maar waarom wordt hetzelfde plaatje en verhaal in de media en door bang gemaakte mensen dan telkens herhaald? Welke invloed hebben commercie en kunst(fotografie) op ons idee van mannelijkheid en de Islam?

De Man en Andere Helden is een reeks woensdagavonden met sterke gasten, intense verhalen, muziek, drank en performances. In deze serie gaat Lucas De Man, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden, steeds aan de hand van zijn Andere Helden op zoek naar de Man anno nu. Tijdens de editie #1: De ‘moslimman’ in beeld zoomen Stichting Nieuwe Helden en Tolhuistuin in op de beeldvorming van de moslimman.

Co-productie met programmamaker Johan van Aalst van Tolhuistuin

Aanvang: 20.00

Entree 7,50 vvk, 10,- aan de deur

Locatie Tuinzaal

Kijk hier voor kaartverkoop en meer info