Ahmet Polat tovert de expositie-ruimte om in de wereld van De Man. Ahmet Polat creëert samen met vormgever Pascal Leboucq een ruimtelijke opstelling waarin panoramische oerbeelden, cinematografische foto’s van momenten waarop verschillende mannen samenkomen te zien zijn en waarin (wetenschappelijke) bevindingen en persoonlijke verhalen te horen zijn. De expositie beleeft zijn première op 8 september 2017 tijdens de Biënnale in Istanbul in Leica Gallery en is daar vervolgens 3 maanden te zien alvorens verder te reizen. Op dit moment is de expositie te zien in Boston.

Op de grens van film en fotografie 
Ahmet adopteert een nieuwe filmtechniek waarbij hij zijn manier van fotograferen kan vertalen naar bewegend beeld. Vanwege de kostbaarheid van deze techniek wordt deze zelden gebuikt in de docu- of kunstwereld. Het partnerschap met en de investering van Het Raam maakt dat in dit geval wel mogelijk.

Het hoge kwaliteit super slow motion effect zorgt ervoor dat kleine handelingen en momenten een diepere betekenis krijgen. Als kijker wordt  je gedwongen het beeld écht op je in te laten werken, de geportretteerden echt te zien en te voelen wat dit met je doet.

Het onverwachte 
“Ik werk nog steeds op de manier waarop ik ook fotografeer: ik creëer kaders waarbinnen ik een onderwerp belicht, bekijk en onderzoek, maar ik ben ook altijd nieuwsgierig naar het niet voorbedachte moment. Ik werk al 20 jaar met een zeer empathische houding op zoek naar gemeenschappelijk gronden. Ik kijk naar wat er in het “nu” gebeurt en daar ontstaan hele mooie scenes die je van tevoren nooit had kunnen bedenken.”

In het werk van Ahmet zie je en voel je de energie – in kleine dingen, gelaatsuitdrukkingen en handelingen – en dit wordt versterkt met behulp van deze vernieuwende techniek.