Na het succes van The Man Squad in Nederland (o.a. geselecteerd als Best Practice door de Code Culturele Diversiteit) is het tijd voor de volgende stap… Wij grepen de uitnodiging van Gelijk Kansen Vlaanderen met beide handen aan en vormden een nieuwe squad: The Man Squad BE. 

Mannen zijn agressief, competitief en starten oorlogen. Als we de negatieve berichtgeving in de media moeten geloven zou de wereld beter af zijn zonder mannen. Maar is dat zo? Danny Bouman, Arbi El Ayachi, Vincent Van Meenen, Jaouad  Alloul en Rashif El Kaoui, aka. The Man Squad, staan op om het begrip mannelijkheid breder te maken. Een man mag stoer én zacht zijn, zonder automatisch als macho of als huppeltrut te worden bestempeld.

Het project is een cross-over van spoken word, theater, lecture performance, poëzie en meer. Een gelaagde, verrassende performance van hoge kwaliteit die verschillende werelden en mensen verbindt en aanspreekt. Per duo treden de mannen op (in verschillende samenstellingen). Ze delen hun verhaal maar bevragen ook elkaar en het publiek over het man-zijn. Dit zorgt voor een interactieve performance waarbij ze samen met het publiek de complexiteit van mannelijkheid vieren.

The Man Squad BE streeft naar een oproep tot actieve empathie.

The Man Squad speelt overal: van festival tot klaslokaal, van buurthuis tot congres.

Neem voor meer informatie contact met ons op.