Rashif maakt een reeks van 10 afleveringen waarvan er maandelijks een verschijnt in VPRO’s Nooit Meer Slapen. Je vindt de tot nu uitgekomen afleveringen hier  of zoek op De Man Is Lam in je podcast-app.

Toen ik me voor het eerst scheerde. Toen ik mijn vader zei dat hij niet meer hoefde te komen. Toen ik ging shoppen met mijn eerste zelf verdiende geld. Toen ik als veertienjarige jongen opgepakt werd door de zedenpolitie in Iran, omdat ik stond te wachten bij de meisjesschool. Toen ik net mijn rijbewijs had gehaald. Toen ik voor het eerst klaarkwam. Toen ik besloot te verhuizen naar een veiligere plek om mijn gezin te beschermen. Toen ik ging scheiden en mijn rol als vader opeiste. 

Wanneer voelde je je voor het eerst man? Deze vraag vormt het startpunt voor een uiteenlopende audioreeks van de mannen van De Man Is Lam. Laat je inspireren, verwonderen en schokken door oprechte verhalen van de mannen die zij ontmoeten. De stijl, vorm en lengte van de geluidsfragmenten variëren en zo laat Rashif de man van alle kanten horen.

Beluister in deze korte reportage van Radio 1 zijn ook fragmenten van Rashif te horen: klik hier.

Lees hier het interview met Rashif in de VPRO Gids:

VPROGids201802_NMS